Print

Kurser - kalender - referater

Triggerpunkt behandling


Dato: 20-05-2016
Sted: Region Nordjylland Region Nordjylland
Telefon: 40 79 56 62
Kontaktperson: Helle Roed

Kursus i triggerpunktsbehandling
Har du som zoneterapeut eller massør prøvet at behandle et smertefuldt område uden tilfredsstillende resultat. Her kan det ofte være triggerpunkterne der er den oprindelige smertekilde.

Triggerpunktsbehandling bør prioriteres højt af enhver professionel behandler, når der er tale om smerter i bevægeapparatet. 75% af triggerpunkterne er sammenfaldende med akupunkturpunkter.
Et triggerpunkt er et hypersensitivt område der opstår i en muskel der går i hypertonus (forhøjet hvilespænding). Men det kan også opstå, hvis der er problemer langs triggerpunktets smerteområde. Der kan altså opstå problemer langt fra, hvor triggerpunktet er. Det gælder derfor om at undersøge musklerne og vævet grundigt igennem.

Du har sikkert allerede stiftet bekendtskab med nogle akupunktur / triggerpunkter gennem din uddannelse og kender til den smertestillende og afslappende effekt der udløses ved brug af disse punkter. På kurset vil der være lidt anatomi/fysiologi i forbindelse med triggerpunkter. Du vil lære hvad et trigggerpunkt er, hvordan de påvirker musklerne og kædesystemerne i kroppen. Du lærer diagnosticering af triggerpunkter på muskelkædeniveau og behandling af muskelkæderne. Ligeledes vil du lære hvordan du diagnosticerer det enkelte punkt og dets funktionsområde på bevægeapparatet, samt flere former for behandlinger af et triggerpunkt bl.a. trykbehandling, cryoterapi (is-behandling) og proprioceptiv tapning (tape over den spændte muskel).

Underviser er Jan Lasota, Skoleleder for Lasota Terapi Akademi (Aalborg, Fredericia, København), klinikejer af Klinik Lasota (idrætsmedicinsk klinik med 7 ansatte). Idrætsfysiolog, og har læst manuel medicin i både London og Michigan State universitet.


Underviser: Jan Lasota.
Sted: Hobro (5 km. fra motorvejen, 5 min. fra banegården i bil)
Dato:Fredag og lørdag den 20. og 21. maj 2016
Tid: kl. 9.00 til 16.30 (15 lektioner)
Pris: 2.600 kr. inkl. forplejning.
Tilmelding: mail: helle@helleroed.dk, ring 40 79 56 62

Dokumenter:
Der er ikke tilføjet nogen dokumenter


Kalender


  DANSKE AKUPUNKTØRER v Henrik Jørgensen, Nordre Farimagsvej 1 B, 4700 Næstved, CVR-nr: 34751498