Print

Kurser - kalender - referater

Cupping terapi


Dato: 02-11-2017
Sted: Region Nordjylland Region Nordjylland
Telefon: 40 79 56 62
Kontaktperson: Helle Roed

Cupping terapi

Der er fundet optegnelser der går 3500 år tilbage, hvor man beskriver cupping terapi, og i dag er det mere populært end nogen sinde inde for den alternative medicin. Allerede i den gamle kinesiske medicin vidste man, at kroppen indeholdte “meridianer”. Disse meridianer var veje i kroppen, hvori vores livsenergi, Chí, strømmede igennem. Denne Chí ville via meridiansystemet strømme igennem en hver kropsdel, væv og organer.

Ved hjælp af cupping terapi, kan man åbne disse meridianer således Chí kan flyde frit. Et andet aspekt, er at fjerne toksiner i kroppen med det vakuum cupperne laver, dette højner lymfe- og blodkarsystemets aktivitetsniveau. Selve fremgangsmåden for cupping terapi, er at man anvender glas eller plast kopper, som man bruger til at skabe et lokalt vakuum med. I oldtiden brugte kineserne bambuskopper, som man opvarmede for at opnå dette vakuum. Cupping terapi kan både anvendes som en selvstændig behandling eller som et supplement til den terapi man normalt udfører.

Der vil blive gennemgået en del kinesisk filosofi, omkring tankemåder inde for den kinesiske medicin.

Cupping terapi 1 er for alle, akupunktører, zoneterapeuter og andre behandlere, men det er en fordel du kender lidt til fem-element teorierne. På kurset vil der blive vist en masse forskellige recepter for forskellige sygedomme i kroppen og lidelser i bevægeapparatet, hvortil du vil lære at bruge både stationær cup terapi og massage cup terapi.

Et godt cupping sæt med det hele koster ca. 700 kr., men der findes også billigere udmærkede cupping sæt.

Underviser er Jan Lasota, uddannet akupunktør, kinesisk medicin fra både ind- og udland. Han har siden år 2000 været lærer på akupunktøruddannelsen.

Underviser: Jan Lasota
Sted: Hobro (5 km fra motorvejen, 5 min. fra banegården)
Dato: Torsdag den 2. november 2017
kl. 9.00 til 16.30 (7½ lektion.)
Pris: 1.600 kr. inkl. forplejning.
Tilmelding: mail: helle@helleroed.dk eller ring til Helle Roed på tlf. 40 79 56 62

Dokumenter:
Der er ikke tilføjet nogen dokumenter


Kalender


  DANSKE AKUPUNKTØRER v Henrik Jørgensen, Nordre Farimagsvej 1 B, 4700 Næstved, CVR-nr: 34751498