Print

Kurser - kalender - referater

Positional Release Teknik (PRT)


Dato: 02-12-2016
Sted: Region Nordjylland Region Nordjylland
Telefon: 40 79 56 62
Kontaktperson: Helle Roed

Positional Release Teknik (PRT)

Positional Release Teknik (PRT), er en amerikansk osteopatisk opfindelse hvor man løsner smerter og dysfunktioner i muskelvævet. Ved at positionere kroppen, og holde vævet i bestemte positioner, kan det neurologiske system manipuleres, og derved stimuleres til at afbryde den smerte og spasme der findes i vævet. PRT er det direkte modsatte af stretching.

Hvis man skal løsne det collagene væv (fascia, sener mv.), skal man alt andet end at trække i det.Det er ligesom når man skal binde en knude op, forsøger man at skubbe knuden sammen i stedet for at trække i den. PRT virker på samme måde. Vævet bliver skubbet sammen, snoet, komprimeret og stimuleret til at tage spændingen af i det "neurologiske kædeled." Behandlingen er smertefri og er velegnet til alle aldre og mest til smertefulde tilstande.

PRT blev først udviklet i 1950 af Dr. Lawerence Jones, osteopat og læge. Han kaldte det først Positions Release Teknik, men opfandt så senere begrebet “counterstrain” grundet hans teori om, at kroppen udvikler vævsrestriktioner eller tenderpoints når den bliver irriteret eller overbelastet.

PRT er en osteopatisk behandlingsform der primært inddrager brug af hænderne til at behandle vævet. Ifølge Dr. Speichers teori (2006), kan man med PRT forkorte muskelfibrene ved at reducere den neurale irritation der både mekanisk forkorter dem, men også kan være årsag til smerter og inflammation. Afbrydelsen af det neurale signal som skaber smerte og inflammation, enten akut eller kronisk, falder og bidrager til at opretholde vævet i normal længde. Dermed eliminere eller mindske smerter permanent.

PRT er velegnet til enhver patient, der lider af enten akutte eller kroniske smerter. Ideelt set, er det bedst at kende årsagen eller mekanismen for skade eller smerte. Men ofte opstår disse muskulære restriktioner eller tenderpoints (TP) ofte på grund af muskulær overbelastning, sport, stress, et kirurgisk indgreb, eller viscerale dysfunktioner.

Underviseren Jan Lasota er Idrætsfysiolog og osteopat. Han har læst på et af verdens førende universiteter (Michigan State University), og derigennem tilegnet sig viden omkring PRT, som han har tilpasset sig den danske måde at behandle på.

Underviser:Jan Lasota (Idrætsfysiolog og osteopat)
Sted: Hobro (5 km. fra motorvejen, 5 min. fra banegården)
Dato: Fredag den 2. december 2016.
Tid: kl. 9.00 til 16.30 (7½ lektioner)
Pris: 1.600 kr. inkl. forplejning.
Tilmelding: mail: helle@helleroed.dk, ring 40 79 56 62

Dokumenter:
Der er ikke tilføjet nogen dokumenter


Kalender


  DANSKE AKUPUNKTØRER v Henrik Jørgensen, Nordre Farimagsvej 1 B, 4700 Næstved, CVR-nr: 34751498