Print

Kurser - kalender - referater

Yangsheng i Kinesisk Medicin: Del 2


Dato: 29-05-2015
Sted: Region Hovedstaden Region Hovedstaden
Telefon: 33163020
Kontaktperson: nigel ching

Helbredelse uden nåle - Behandlingen af specifikke ubalancemønstre gennem kost- og livsstilændringer
I denne workshop vil jeg fokusere på, hvordan man kan anvende kost- og livsstilsændringer til behandlingen af nogle af de mest gængse ubalancemønstre indenfor Traditionel Kinesisk Medicin. Workshoppen vil bl.a. anvende den viden som deltagerne tilegnet sig gennem den første workshop (Kost og kinesisk medicin - En introduktion til de grundlæggende principper ift. forståelsen af kost og dens anvendelse som en del af helbredelsesprocessen i kinesisk medicin). Denne workshop er også egnet for deltagere, som ikke var med til den første workshop, men som har en grundlæggende forståelse for madvarernes qi dynamikker igennem deres uddannelse eller igennem workshops med folk som Daverick Leggett eller Peter Torsell.

For at få maksimum effekt fra en akupunkturbehandling, er det vigtig, at patienten støtter sin behandling, ved at ændre på sin kost og livsstil. Noget af det vigtigste vi kan give vores patienter, er redskaber til selvhelbredelse. Det er godt for dem, at de bliver hurtigere raske, men det er også godt for vores eget renommé, at vi får hurtigere resultater og at behandlingerne i det helt taget lykkedes. Endvidere er relevante råd, noget som klienter ofte efterlyser af deres behandler. Det er vigtig, at det råd som gives til dem, er i overensstemmelse med principperne indenfor kinesisk medicin og samtidig er skræddersyet til den enkelte klient.

Relevante råd kan være kostforslag eller livsstilsråd samt råd omkring motion, hvile, afslappelse, meditation eller vejrtrækningsøvelser. Råd til klienten kan også omfatte akupressur forslag eller anvisning af akupunkturpunkter, som de selv kan behandle med moxa.

I denne workshop vil jeg gennemgå nogle af de mest almindelige TCM ubalancemønstre. Der vil blive sat fokus på hvilke råd og vejledninger som er relevante, at give patienten med hjem, så de kan understøtte deres akupunkturbehandling. Der vil også blive diskuteret, hvordan man bedst får klienten til at implementere disse anbefalinger. Der er nemlig mange årsager til, at klienter har svært med at efterfølge de råd, som man har givet dem. Vi vil kigge på hvorfor nogle klienter har svært med at lave de nødvendige ændringer, samt hvordan man kan hjælpe dem til at lave disse ændringer. Vigtigt er det, at vores råd ikke bliver til dårlig samvittighed og derved en ætiologisk faktor i sig selv.

Tid:
Kost og kinesisk medicin - En introduktion til de grundlæggende principper ift. forståelsen af kost og dens anvendelse som en del af helbredelsesprocessen i kinesisk medicin
Torsdag den 28. maj kl. 9 – 16.30

Helbredelse uden nåle - Behandlingen af specifikke ubalancemønstre gennem kost- og livsstilændringer
Fredag den 29. maj kl. 9 – 16.30
Pris:
Prisen for begge dage er kr. 2200 eller kr. 1250 for en enkelte dag inkl. te, kaffe og undervisningskompendier.
Tilmelding:
Tilmelding sker ved at sende en e-mail til ching@ching.dk.
Tilmelding er først gældende når kursusbeløbet er indbetalt på konto nr. 8411 4016038.
Kursusbeløbet refunderes ikke ved aflysninger efter den 19. maj.
Sted:
Mødelokale 2,
Kulturhuset Indre By,
Charlotte Ammundsens Plads 3,
1359 København K
Lidt om mig:
Jeg har praktiseret akupunktur og kinesisk urtemedicin i næsten 25 år, og har været privilegeret at have fået undervisning af mange af de største lærere i vesten. Udover at behandle, underviser jeg på flere skoler i Danmark og regelmæssigt på seminarer og kongresser i resten af Europa bl.a. TCM kongres i Rothenburg og den britisk akupunkturforenings kongres.
Forfatter til bøgerne ”Akupunkturens Grundprincipper”, ”Akupunktur og Sygdomsbehandling” og ”Kunsten at Diagnosticere med Kinesisk Medicin”. Disse bøger er blevet grundbøger på flere akupunkturskoler.
Mit sidste projekt har været at færdiggøre en kandidat uddannelse i kinesisk medicin på University of Middlesex i England.

Nigel Ching

Dokumenter:
invitationtilkursusomyangshenogpatienter.pdf


Kalender


  DANSKE AKUPUNKTØRER v Henrik Jørgensen, Nordre Farimagsvej 1 B, 4700 Næstved, CVR-nr: 34751498