Print

Kurser - kalender - referater

Yangsheng i Kinesisk Medicin: Del 1


Dato: 28-05-2015
Sted: Region Hovedstaden Region Hovedstaden
Telefon: 33163020
Kontaktperson: nigel ching

Kost og kinesisk medicin
En introduktion til de grundlæggende principper ift. forståelsen af kost og dens anvendelse som en del af helbredelsesprocessen i kinesisk medicin

Kost er en form for urtemedicin, som vores patienter indtager flere gange daglig.
I lighed med alle former for medicin, hvad enten der er tale om vestlig farmaceutiske produkter eller kinesisk urtemedicin, kan denne kost have både gavnlige, men desværre også negative virkninger på kroppen, hvis ikke den anvendes korrekt. I klinikken ser vi ofte de negative konsekvenser af uhensigtsmæssig kost. Mange af vores patienters ubalancemønstre vil netop være opstået gennem længerevarende indtagelse af kost, som enten er for ensformigt eller som ikke passer til deres konstitution eller ubalancemønstre.

I denne workshop vil der blive undervist i de grundlæggende principper indenfor kinesisk medicinske kostlære. Vi vil kigge på madvarernes qi dynamikker. I vil lære hvordan madvarers temperatur, smag, samt specifikke qi kvaliteter påvirker kroppens qi og hvordan kost påvirker de indre organer samt meridianer.
Ved at forstå madvarernes qi dynamikker, vil man både have en bedre forståelse for hvordan en persons kost har været en del af den patologiske process, men også hvordan man kan hjælpe patienten til at anvende kosten, som en del af deres egen helbredelse. Ved at lære patienten gode madvaner, er vi med til at give dem magten tilbage over deres egen krop.

Dette seminar egner sig til folk, som ikke tidligere har haft undervisning i kinesisk kostlære eller behandlere som kun har haft en overfladisk introduktion til emnet, samt folk som vil genopfriske deres grundviden. Dette seminar danner grundlag for en del af undervisningen i det andet seminar: ”Helbredelse uden nåle - Behandlingen af specifikke ubalancemønstre gennem kost- og livsstilændringer”

Tid:
Kost og kinesisk medicin - En introduktion til de grundlæggende principper ift. forståelsen af kost og dens anvendelse som en del af helbredelsesprocessen i kinesisk medicin
Torsdag den 28. maj kl. 9 – 16.30


Behandlingen af specifikke ubalancemønstre gennem kost- og livsstilændringer
Fredag den 29. maj kl. 9 – 16.30

Pris:
Prisen for begge dage er kr. 2200 eller kr. 1250 for en enkelte dag inkl. te, kaffe og undervisningskompendier.
Tilmelding:
Tilmelding sker ved at sende en e-mail til ching@ching.dk.
Tilmelding er først gældende når kursusbeløbet er indbetalt på konto nr. 8411 4016038.
Kursusbeløbet refunderes ikke ved aflysninger efter den 19. maj.
Sted:
Mødelokale 2,
Kulturhuset Indre By,
Charlotte Ammundsens Plads 3,
1359 København K
Lidt om mig:
Jeg har praktiseret akupunktur og kinesisk urtemedicin i næsten 25 år, og har været privilegeret at have fået undervisning af mange af de største lærere i vesten. Udover at behandle, underviser jeg på flere skoler i Danmark og regelmæssigt på seminarer og kongresser i resten af Europa bl.a. TCM kongres i Rothenburg og den britisk akupunkturforenings kongres.
Forfatter til bøgerne ”Akupunkturens Grundprincipper”, ”Akupunktur og Sygdomsbehandling” og ”Kunsten at Diagnosticere med Kinesisk Medicin”. Disse bøger er blevet grundbøger på flere akupunkturskoler.
Mit sidste projekt har været at færdiggøre en kandidat uddannelse i kinesisk medicin på University of Middlesex i England.

Nigel Ching

Dokumenter:
invitationtilkursusomyangshenogpatienter.pdf


Kalender


  DANSKE AKUPUNKTØRER v Henrik Jørgensen, Nordre Farimagsvej 1 B, 4700 Næstved, CVR-nr: 34751498