Print

Kurser - kalender - referater

AMD & Akupunktur


Dato: 12-06-2015
Sted: Region Hovedstaden Region Hovedstaden
Kontaktperson: Thomas Borgå

- Vil du være med til at hjælpe en enorm stor gruppe af ældre patienter som er ved at miste synet og ingen tilbud har i det etablerede sundhedssystem?
– Vil du lære en teknik som har bevist sin effekt igennem et nyt dansk klinisk studie som du lovligt kan referere til?
– Vil du have den faglige indsigt og support der gør at du kan håndtere AMD patienterne på en professionel og etisk måde, så selv de patienter du ikke lykkes med stadig vil være tilfredse?

FAKTA:
Tør AMD rammer 10-12% af danskerne over 60 år og er den største årsag til blindhed i den vestlige verden. Øjenlægerne har i dag ingen behandling at tilbyde patienterne, som derfor efterlades i en håbløs situation.
I januar færdiggjorde vi i samarbejde med optometrist Ph.D Hans Bleshøy Danmarks første kliniske studie i akupunkturbehandling af tør AMD.
11 ud af 19 patienter forbedrede deres kontrastsyn målbart og 9 ud af 19 forbedrede visus (synsskarphed) målt over et 6 måneders forløb.
Vi er nu i dialog med en øjenlæge omkring at starte et væsentligt større studie i tør AMD og akupunkturbehandling, med en kontrolgruppe (placebo-akupunktur).

Kursets indhold:

- Introduktion til lidelsen AMD, fra en fysiologisk og patologisk vinkel, anerkendte årsager og hvad er forskellen på tør og våd AMD
– Resultaterne og konklusionen på det kliniske studie, hvad kan vi lære af studiet? Diskussion: Hvad er det faktisk at akupunkturen gør? Virker akupunkturen overhovedet som vi går og tror? Kan den have effekt på andre øjenlidelser end AMD?
– Er der andre årsager til AMD? F.eks.: Hvilke medicinske præparater skal vi holde øje med, og kan nogen af dem erstattes med alternativer?
– AMD-patienter bør få specielle højdosis vitaminpræparater: Kontraindikationer, bivirkninger og om de amerikanske AREDS-studier
– AMD patienternes psykologiske faktorer. Dette er en speciel patientgruppe som føler sig er overladt i en håbløs situation. Der er en stor del af patienterne som har en ubehandlet depression. Hvordan håndterer du som behandler det store forventningspres fra patienter og pårørende, så du kan behandle med koldt hoved og varmt hjerte og sove roligt om natten? TFT-øvelser vil indgå.
– Hvordan behandler vi AMD med akupunktur? Teori og senere praktisk behandling på hinanden, vi bruger klinikkens 5 behandlerrum og akupunktør RAB Marianne Bruus Jensen er med som hjælpelærer.

Supportpakke du får med som kursist:

- Adgang til at få patienterne undersøgt hos en af Danmarks førende optometrister Bleshøy Optometri, med avancerede synsundersøgelser og OCT scanninger. Forundersøgelse kr. 1485,- efterfølgende undersøgelse kr. 990,-
– 1 års hotline for faglige spørgsmål og ubegrænset medlemskab af lukket facebookgruppe om akupunkturbehandling af AMD.

Samlet pris kun kr. 3.995,-
Prisen er inkl. frokost begge dage. Du skal som udgangspunkt være uddannet akupunktør RAB for at deltage. Beløbet skal indbetales ved tilmelding. Begrænset antal pladser. Ved aflysning senest 4 uger før tilbagebetales beløbet.
Tilbud her og nu: Ved tilmelding i februar gives der kr. 500,- i early bird rabat.
Indsæt beløbet på konto nr. 3740 10568382. Spørgsmål kan rettes til tb@aku-huset.dk


Dokumenter:
Der er ikke tilføjet nogen dokumenter


Kalender


  DANSKE AKUPUNKTØRER v Henrik Jørgensen, Nordre Farimagsvej 1 B, 4700 Næstved, CVR-nr: 34751498