Print

Kurser - kalender - referater

Kronisk smertebehandling


Dato: 09-09-2016
Sted: Region Nordjylland Region Nordjylland
Telefon: 40795662
Kontaktperson: Helle Roed

Kursus i kronisk smertebehandling
Grundlæggende findes 2 typer af smerter; de akutte og de kroniske. Akutte smerter opstår oftest i forbindelse med et traume og er en beskyttelsesmekanisme, hvorimod de kroniske smerter oftest ikke længere har funktion.

Almindeligvis regnes smerter for kroniske, når de har varet over seks måneder. Kroniske smerter kan også skyldes skader på eller forandringer i en persons smertesystem, som får det til at udsende ukorrekte signaler, der af hjernen opfattes som smerter. Kronisk smerte er ikke en sygdom i sig selv men en del af kroppens fysiologiske forsvar. Den type kroniske smerter, der kaldes nervesmerter eller neuropatiske smerter, har ikke nogen reel funktion.

Ca. 18 % af den danske voksne befolkning – svarende til ca. 800.000 personer oplyser at de har langvarige/ kroniske smerter, der har varet i 6 måneder eller mere. De kroniske smerter har en lang række fysiske, psykiske og sociale følger for den enkelte person og samfundet pga. blandt andet nedsat arbejdsevne, stort forbrug af sundhedsydelser og nedsat livskvalitet. En kronisk smertepatient indtager i gennemsnit mere end 2500 smertestillende tabletter om året.

Kurset her vil give en bred forståelse for, hvad smerter er, og hvordan de kan behandles uden brug af medicin.

Behandlingerne der gennemgås er primært TNS / Tens (transkutan nerve stimulation), cryoterapi og akupressurtryk. TNS er en behandling hvor man med strøm går ind og påvirker nervebanerne. Der vil på kurset være mulighed for at købe et professionelt TNS/Tens apparat til en rigtig god pris på ca. 2000 kr. Herefter vil man kunne hjælpe over 65 % (dokumenteret) af alle sine kroniske smertepatienter. Det er ikke en nødvendighed at købe TNS/Tens apparatet for at få noget ud af kurset. Akupressurtryk og behandling med cryoterapi, vil også give dig gode resultater. Cryoterapi er isbehandling med en isterning, der kan skabe varme på det kroniske smertested.
Underviser: Jan Lasota
Sted: Hobro (5 km. fra motorvejen, 5 min. fra banegården i bil)
Dato: fredag den 9. september 2016
Tid: kl. 9.00 til 16.30 (8 lektioner)
Pris: 1.600 kr. inkl. forplejning.
Tilmelding: mail: helle@helleroed.dk, ring 40 79 56 62

Dokumenter:
Der er ikke tilføjet nogen dokumenter


Kalender


  DANSKE AKUPUNKTØRER v Henrik Jørgensen, Nordre Farimagsvej 1 B, 4700 Næstved, CVR-nr: 34751498