Print

Kurser - kalender - referater

Sygdomme og brug af meridianprincip


Dato: 04-09-2017
Sted: Region Nordjylland Region Nordjylland
Telefon: 40795662
Kontaktperson: Helle Roed

Sygdomme og brug af meridianprincipper v/Inge Dougans
Planlægning af behandlingsforløbet ved brugen af meridianprincipper

Forståelsen af energibaner er et centralt punkt i mange komplementære behandlingsformer, såsom akupunktur og zoneterapi. Problemer langs disse energibaner er forårsaget af blokeringer, hvilket igen vil vise sig som forskellige sygdomme og lidelser i hele kroppen.

En klar viden om, hvordan disse blokeringer kan manifestere sig i kroppen, sammen med typiske symptomer, der advarer os om, at kroppen ikke længere er i en tilstand af homeostase, vil hjælpe os i forståelsen af de grundlæggende årsager til "sygdom".

Du vil efter kurset have en større forståelse omkring, hvorfor visse sygdomme ofte går hånd i hånd med hinanden. For eksempel vil det blive klart, hvorfor patienter, der lider af sukkersyge, også ofte er overvægtige, har større risiko for koldbrand og har en tendens til at søge opmærksomhed og sympati fra andre (loven om de 5-elementer).
Typiske symptomer såsom tørst og hjertebanken, som først i de senere år er blevet anerkendt af den ortodokse lægevidenskab, forklares også i henhold til meridianerne. Desuden kan der forekomme problemer med menstruationscyklussen og den laterale side af brysterne.

I løbet af kurset vil meridianerne blive gennemgået både de indre grene og de normale meridianer. Der vil blive set på stagnationer og belastninger i meridianerne. Yin / yang teorien og andre principper indenfor den kinesiske medicin vil også blive berørt på kurset. Der vil komme nyttig viden fra det visuelle aspekt; fødder, hænder, og ansigt, og hvordan dette sammensættes til en helhedsbehandlingsstrategi, som kan bruges af mange forskellige terapeuter.

Kurset er tilrettelagt således, at der er både teori, men også praktik. Det er velegnet til alle terapeuter, der ønsker at bruge meridianer i en hurtig og effektiv, praktisk behandling.

Underviser Inge Dougans er dansker og underviser på dansk. Hun vil undervise i de teknikker og erfaring hun har via de mange år hun har drevet zoneterapi-skoler i Johannesburg og Cape Town i South Africa og Polen.

Inge Dougans er forfatter til to bøger på dansk ”Zoneterapi, De 5 Elementer og Deres 12 Meridianer - En enestående Metode" og "Den Illustrerede Guide til Zoneterapi".


Underviser: Inge Dougans
Sted: Hobro (5 km. fra motorvejen, 5 min. fra banegården i bil)
Dato: Mandag og tirsdag den 4. og 5. september 2017
Tid: kl. 9.00 til 16.30 (15 lektioner)
Pris: 2.600 inkl. forplejning.
Tilmelding: mail: helle@helleroed.dk, ring 40 79 56 62

Dokumenter:
Der er ikke tilføjet nogen dokumenter


Kalender


  DANSKE AKUPUNKTØRER v Henrik Jørgensen, Nordre Farimagsvej 1 B, 4700 Næstved, CVR-nr: 34751498