Print

Kurser - kalender - referater

Senthes metoden: stress og traumer


Dato: 26-10-2017
Sted: Region Nordjylland Region Nordjylland
Telefon: 40795662
Kontaktperson: Helle Roed

Senthes metode: Stress og traumer i kroppen

- kontakten til ”ramtheden”
Senthes er et helt nyt kursus vi har på programmet. Det er en manuel behandlingsmetode, der særligt er udviklet til at tage sig af fysiske symptomer, der er kommet af stress og traumehændelser som f.eks. færdselsuheld, slag- og faldskader. Stress kan bl.a. være kronisk udmattelse, diffuse smertemønstre og arbejdsrelaterede belastninger.

Behandlingen består i manuelt at behandle alt væv, huden, nervevæv, bindevæv, muskelvæv, knoglevæv og organer. Behandlingen går ud på at behandle det i kroppen, som kroppen passer på pga. traume / stress. Det er det autonome nervesystem, der påvirkes ved behandlingen.

På kurset vil du lære at undersøge og træne hvordan behandlerens hænder kan arbejde med sensitivt og traumatiserede væv. Der er fokus på, hvordan behandlerens hænder påvirker stimulation af vævet, og den opmærksomhed der er rettet ind i klientens væv. Dette arbejde kræver et anker og en base som ligger i behandleren.

Når du som behandler nærmer dig et konfliktfelt som stress og traumer, er det vigtigt at have de redskaber, der skal til for at bevare centreringen under behandlingen. Lige præcis den del trænes der i på kurset.

Den smerte klienten mærker, lærer du på kurset at behandle, så du med en klar orientering til smerten kan transformere den ved at søge ind og ikke væk fra smerten. Begrebet dosering er nøgleordet i denne del af træningen og ligeledes et gennemgående tema, vi vil se mange aspekter af undervejs i løbet af kurset.

Metoden er udviklet af underviser Jakob Mikkelsen og hans kollega Jacob Kongshaug. De er begge uddannet kranio-sakral terapeuter. Inspirationen og teknikkerne er udsprunget dels derfra men også fra Tensegrity, Somatic Experience, Strukturel Integration og Open Medicine, og fra mange års behandling af folk med forskellige former for traumer.

Mange behandlere bruger måske nogle af teknikkerne i forvejen intuitivt, men nu bliver det sat i system og sat ord på, hvordan og hvorfor det gør en forskel for klienten. Kurset er for alle behandlere, som ønsker lidt mere til behandler værktøjskassen. Du vil efter kurset kunne gå hjem og bruge teknikkerne dagen efter i klinikken.

Underviser: Jakob Mikkelsen
Sted: Hobro (5 km. fra motorvejen, 5 min. fra banegården i bil)
Dato: Torsdag og fredag den 26. og 27. oktober 2017
Tid: kl. 9.00 til 17.00 (16 lektioner)
Pris: 2.600 kr. inkl. forplejning.
Tilmelding: mail: helle@helleroed.dk, ring 40 79 56 62

Dokumenter:
Der er ikke tilføjet nogen dokumenter


Kalender


  DANSKE AKUPUNKTØRER v Henrik Jørgensen, Nordre Farimagsvej 1 B, 4700 Næstved, CVR-nr: 34751498