Print

Kurser - kalender - referater

Akutte skader


Dato: 22-04-2017
Sted: Region Nordjylland Region Nordjylland
Telefon: 40795662
Kontaktperson: Helle Roed

Lær den “NYE” behandling til akutte skader
“IS-tiden er smeltet”

I marts 2015 skrev Jan Lasota en artikel med overskriften: “IS-tiden er smeltet”. Kurset her giver helt ny viden omkring behandling af akutte skader, og hvad det gøres i praksis.

Igennem fyrre år har alle fået sig indprentet, at man skal anvende is eller bruge huskeordet RICE, når man behandler akutte skader. Konceptet anvendes af stort set alle i Danmark. Det bruges på skadestuer, af læger, behandlere på alle niveauer, trænere og udøvere selv, som er kommet til skade.

Ny viden
En lang række ny dokumentation, har vist sig, at IS og RICE konceptet faktisk forsinker helingsprocessen. RICE står for: ro, is, compression og elevation.

Dr. Gabe Mirkin der opfandt udtrykket RICE i 1978 siger nu, at skadeslidte skal stoppe med at bruge RICE-konceptet og droppe anvendelsen af is. Udover at droppe isen, skal der i stedet for ro bevægelse til.

Nyt koncept MCE
Et nyt huskeord, MCE, erstatter den gamle standard RICE, og fjerner is til skadesbehandling. MCE står for Move (bevæge det du kan, og så meget du kan), C for Compression (komprimerende forbinding), og E for Elevate (hold det skadede væv højt).

Igennem snart tyve år har Lasota Terapi Akademi lært deres elever, at man skal bruge en såkaldt PIER-tape, som vil være mere effektiv en RICE. Det er en speciel tape med uelastisk sportstape, som har fokus på kompression.

Dette et-dags kursus vil gennemgå den nye MCE behandling, hvorfor og hvordan, samt du vil lære at lægge PIER-tape, hvor man f.eks. rekonstruerer hele anklens stabilitet vha. af sportstape.

Ekstra Bladet har interviewet klinikejer, Jan Lasota om den spændende artikel "Slut med isposer, når du bliver skadet"

Læs interviewet på Ekstra Bladet på dette link: http://www.ekstrabladet.dk

Læs også linket på Vores Puls her: http://www.vorespuls.dk
Underviser: Jan Lasota
Sted: Hobro (5 km. fra motorvejen, 5 min. fra banegården i bil)
Dato: Lørdag den 22. april 2017
Tid: kl.9.00 til kl 16.30 ( 7½ lektion)
Pris: 1.600 inkl. forplejning.
Tilmelding: mail: helle@helleroed.dk, ring 40 79 56 62

Dokumenter:
Der er ikke tilføjet nogen dokumenter


Kalender


  DANSKE AKUPUNKTØRER v Henrik Jørgensen, Nordre Farimagsvej 1 B, 4700 Næstved, CVR-nr: 34751498